Groenblijvende bomen

14 september 2017

Terug naar alle kennisbank berichten

Groenblijvende bomen behouden hun blad in de winter, waardoor uw tuin mooi beschut en groen blijft. Zo houdt u ook tijdens de koude, regenachtige dagen een sfeervolle, groene tuin.

Er bestaan verschillende groenblijvende bomen, zoals de wintergroen boom prunus laurocerasus caucasica, ofwel de laurierkers, maar ook een olijfboom die gelijk zorgt voor een mediterraans sfeertje. Ook zijn er verschillende leibomen die groenblijvend zijn. Handig voor als u bijvoorbeeld inkijk van een flat of andere hoogbouw in uw tuin wilt voorkomen.

Groenblijvende boom of een blad houdende boom?

In de praktijk wordt een groenblijvende boom weleens verward met een blad houdende boom. Toch is dit niet altijd hetzelfde. Een beuk bijvoorbeeld is wel blad houdend, maar dit blad is niet altijd groen. Het blad veranderd van kleur per seizoen en valt er pas af als het nieuwe groene blad er weer aankomt.

Advies

Ondanks dat een groenblijvende boom goed tegen de winter kan, is het beter om deze niet helemaal in de (oosten) wind te plaatsen. Deze koude wind in de winter kan toch zorgen bij bepaalde soorten voor schade door uitdroging en kou.

Groenblijvende bomen kunnen het hele jaar geplant worden en groeien goed op vrijwel alle grondsoorten. Over het algemeen zijn de groenblijvende bomen goed te snoeien en vereisen weinig onderhoud.

Wilt u persoonlijk advies over het plaatsen en, of onderhouden van groenblijvende bomen? Joost helpt u graag.

 

Wilt uw groenblijvende bomen laten snoeien?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!